Onderhoud pvc-profielen

Reiniging van PVC profielen is uiterst éénvoudig: de profielen worden gewoon gewassen met behulp van een zachte vochtige spons, eventueel doordrenkt met een niet-schurend huishoudelijk reinigingsmiddel op waterbasis (niet op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende produkten zoals bIeekwater).

Niet toegestaan is het gebruik van schuurmiddelen, agressieve stoffen en ketonsolventen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white spirit en dergelijke.

Een jaarlijkse polishing met PVC CIeanup wordt aanbevolen. Gebruik ook de Deceuninck onderhoudsset. De onderhoudsset bevat naast een onderhoudsstift voor dichtingen en beslagolie, een speciaal reinigingsmiddel. Het reinigingsmiddel is enkel te gebruiken voor PVC in de massa gekleurd!

Enkele aandachtspunten

  • Nooit de profielen droog reinigen om krassen of schrammen op het PVC oppervIak te voorkomen
  • Moeilijk te reinigen profielen kunnen worden behandeld met PVC Cleanup
  • Nooit overgaan tot het verven van de PVC profielen
onderhoud

Coating

De gecoate profielen kunnen eenvoudig met een gewoon huishoudelijk reinigingsproduct op waterbasis (niet op basis van o.a. bleekwater en ammoniak), met behulp van een zachte spons, gereinigd worden.

Bij gecoate profielen bevat de verf krijt als vulmiddel, dat na een tijdje naar de oppervlakte migreert, hierdoor ontstaat een witte wasem. Dit kan u vermijden door elk jaar de profielen te simoniseren, bijvoorbeeld met Turtle Wax of een gelijkaardig product.

Folie bekleefd (Foiled)

Ramen met acrylaatfolie mag u niet reinigen met een stoomreiniger, want die laat witte vlekken na die moeilijk te verwijderen zijn. Ook gebruikt u best geen simoniseermiddelen want die vloeistof kruipt tussen de nerfstruktuur en is tevens moeilijk te verwijderen.

Beslag

Om het duurzaam beslag van uw pvc ramen/deuren goed te laten functioneren, raden we u aan om de sluitpunten minstens jaarlijks eens in te smeren.